Сьогодні в Одесі та Чернівцях відкрився ОМКФ-2023

Вже відбулись покази фільмів спеціальної програми “Зроблено в Одесі”

Сьогодні проходить відкриття 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який цьогоріч проходить з 19 по 26 серпня. Події ОМКФ розгортаються одночасно на двох локаціях — в Одесі та Чернівцях.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Спеціальна програма "Зроблено в Одесі" вже успішно стартувала в Одесі і включає шість фільмів, створених в Одесі або командами з цього міста. Серед них: "Край ріки" (реж. Васил Барков), "Крихка пам'ять" (реж. Ігор Іванько), "Одеса уві сні" (реж. Кирило Наумко), "Привоз" (реж. Єва Нейман), "Три могили митця" (реж. Арутюн Хачатрян), та "Цензорка" (реж. Петер Керекеш).

Окрім цього, на одеській локації фестивалю до 30 серпня в рамках програми "Кращі європейські фільми від ОМКФ" буде представлено фестивальні хіти, які брали участь та отримували нагороди на Канському, Берлінському, Венеційському та інших міжнародних кінофестивалях.

Крім того, на період кінофестивалю заплановано низку спеціальних показів. В блок "Так переможемо!" увійшли чотири українські стрічки: "Війна в моїй голові" (реж. Олександр Авшаров, Сергій Касторних), "Гамлет Світла" (реж. Віктор Булига), "Драм" (реж. Юліан Улибін), та "Civil Pitch 2.0. Кіно, що наближає перемогу" (реж. Павло Дорогой, Леся Дяк, Галина Лавринець, Анастасія Тиха).

Також у блоку "Хроніки війни" будуть представлені чотири документальні стрічки, що розповідають про війну та героїзм: "Воїни" (реж. Влад Левківський), "Без права на дубль" (реж. Андрій Мозговий), "Міста та їхні герої" (реж. Ольга Гібелінда, Андрій Литвиненко), та "Область Героїв" (реж. Артур Лерман).

Нагадаємо, що Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) закриється фільмом "Клуб Зеро" від австрійської режисерки Джессіки Гауснер. Ця кінострічка здобула міжнародну популярність після своєї прем'єри в основному конкурсі 76-го Каннського кінофестивалю.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися