Наразі на бойовому чергуванні в Чорному морі немає ракетоносіїв, - Гуменюк

Окупантам необхідно всього декілька годин, щоб вивести на бойові позиції ракетоносій

Зараз ракетоносіїв на бойовому чергуванні в Чорному морі немає. Малий ракетний корабель, який вчора був виведений на чергування, надвечір заведено в пункт базування, і поки що він не повертався на бойові позиції.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк. 

Крім того, Гуменюк також зазначили, що підготовлений ракетоносій є у пункті базування та готовий вийти за наказом. Для того, щоб розвернутися на бойові позиції йому необхідно дві-три години.

“Рівень небезпеки все одно оцінюємо як високий, оскільки є досвід, що росіяни можуть завдати ракетного удару з морського ракетоносія навіть з бухти. Хоча це небезпечно, але випадки такі були. Крім того, ворог дуже часто використовує останнім часом так звані фальшовані цілі для того, щоб спровокувати та перевірити реагування наших систем протиповітряної оборони”, – зазначила Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, що чергової масованої атаки російських окупантів зазнав південь Одеської області в ніч на 4 вересня. Як повідомили Сили оборони півдня України, удар був спрямований по цивільній інфраструктурі Подунав'я. 

“Коментарі” писали, що вночі 3 вересня, над Одещиною українські сили ППО знищили Mohajer-6 — рідкісний дрон іранського виробництва. Постраждали два цивільних співробітники порту. Вони госпіталізовані. Наразі на місці працюють всі відповідні служби. Правоохоронні органи фіксують наслідки злочинів РФ. Усього з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (Росія) запустили 25 ударних безпілотників. 22 "шахеди" знищила українська ППО.

Читайте також