Окупанти атакувати портову інфраструктуру Одещини: є постраждалі

Загалом окупанти випустили 25 БпЛА по Україні

Вночі російські окупанти завдали чергового удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Так, в суботу, 2 вересня, над Одещиною українські сили ППО знищили Mohajer-6 — рідкісний дрон іранського виробництва. Про це заявило Повітряне командування Південь. 

“2 вересня 2023 року силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування Південь на Одещині знищено розвідувально-ударний БпЛА “Mohajer-6”, — йдеться в повідомленні.

В Одеській ОВА повідомили, що загалом 22 ударних дрони були знищені силами ППО. Втім, також є влучання у припортову інфраструктуру. Голова Одеської ОВА підкреслив, що постраждали два цивільних співробітники порту. Вони госпіталізовані. Наразі на місці працюють всі відповідні служби. Правоохоронні органи фіксують наслідки злочинів РФ.

Також зазначимо, що окупанти здійснили кілька хвиль атак уданими БпЛА Shahed-136/131 з південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарськ, РФ).

Нагадаємо, що вночі 30 серпня, ворог черговий раз здійснив масовану ракетно-дронову атаку України, зокрема й Одеської області. Всього по країні окупанти випустили 28 ракет з літаків тактичної авіації та 16 ударник БпЛА типу Shahed 136/131. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Крім того, вночі 15 серпня ворог атакував Одеську та Миколаївську області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися