До Одеси з робочим візитом приїхав Жозеп Боррель: деталі

Він прибув до Одеси, щоб особисто переконатися, якої шкоди завдають окупанти Україні

Вчора Жозеп Боррель - Глава європейської дипломатії з неоголошеним візитом завітав до Одеси.Про це повідомляють в X (колишній Twitter) європейського політика. Головна мета візиту - це ще раз наголосити, що Європа підтримує Україну та готова допомагати й надалі. Водночас, подробиці про цілі та програму візиту поки невідомі.

"Моя присутність тут, в Одесі, покликана показати, як ми підтримуємо Україну - військовою підтримкою, економічною підтримкою, політичною та дипломатичною діяльністю, спрямованою на пошук миру, але справедливого миру, що збереже територіальну цілісність і незалежність України", - зазначив голова європейської дипломатії.

Високопосадовець додав, що ЄС підтримує відновлення об'єктів, які постраждали від варварського руйнування російських окупантів. Крім того, під час свого візиту глава європейської дипломатії побував у найбільшому православному храмі міста - Спасо-Преображенському соборі, який постраждав унаслідок російського ракетного обстрілу.

"Одеса - красиве історичне місто. Воно має бути в заголовках через його яскраву культуру і дух. Натомість новини все частіше висвітлюють його, як часту мішень путінської війни", - зауважив європейський політик.

Нагадаємо, що японські партнери продовжують підтримувати Одесу в медичній галузі. Зокрема, наразі обговорюється питання про передачу Одесі мобільного контейнера з медичним діагностичним обладнанням. Цей проєкт реалізується в рамках Меморандуму про співробітництво, укладеного в травні 2023 року між сторонами. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Крім того, міжнародні партнери допоможуть Одеському регіону відновити та вдосконалити портову інфраструктуру області. Союзники готові профінансувати реконструкцію морського регіону. Про це на форумі з відновлення Одещини "Транспорт. Логістика. Інфраструктура" повідомив заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин.

Читайте також