Іноземні партнери передать Одесі сучасне медичне діагностичне обладнанням

Проєкт реалізується в рамках Меморандуму про співробітництво

Японські партнери продовжують підтримувати Одесу в медичній галузі. Зокрема, наразі обговорюється питання про передачу Одесі мобільного контейнера з медичним діагностичним обладнанням. Цей проєкт реалізується в рамках Меморандуму про співробітництво, укладеного в травні 2023 року між сторонами. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Допомогу Одесі обговорили 19 вересня під час онлайн-зустріч в.о. директора міського департаменту охорони здоров’я Левона Нікогосяна з представниками Муніципалітету міста-побратима Йокогама (Японія), корпорації Sansei та Альянсу міських рішень Йокогами (YUSA).

“Також під час зустрічі японські колеги підкреслили свою готовність і надалі ділитись передовим досвідом з одеськими партнерами в рамках низки спільних проєктів, що реалізуються на користь мешканців Одеси та Йокогами, України та Японії”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що уряд вільного ганзейського міста Бремен виділив транш у розмірі 718 тисяч євро для відбудови зруйнованих по пошкоджених внаслідок російських ракетних атак закладів освіти міста Одеси. Ці домовленості будуть закріпленні підписанням тристороннього договору між владою Бремену, одеською обласною військовою адміністрацією та закладами освіти наприкінці вересня.

Крім того, міжнародні партнери допоможуть Одеському регіону відновити та вдосконалити портову інфраструктуру області. Союзники готові профінансувати реконструкцію морського регіону. Про це на форумі з відновлення Одещини "Транспорт. Логістика. Інфраструктура" повідомив заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися