Ворог вивів на бойове чергування підводний ракетоносій: чи є загроза

На півдні України обставнока залишається стабільно напруженою

Наразі корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 10 одиниць в Чорному морі. На бойове чергування ворог вивів підводний ракетоносій, спорядження якого до 4 ракет типу “Калібр”. Про це повідомили в Силах оборони півдня України.

“В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Продовжується маневри силами та засобами. Триває контрбатарейна боротьба”, - йдеться в повідомленні військових. 

Крім того, стало відомо, що протягом доби російські окупанти зменшили кількість використанні авіації. 

“В Бериславському районі Херсонщини під ударом були Зміївка та Костирка, де поранено 1 цивільну особу та пошкоджено 10 одиниць сільськогосподарської техніки”, - повідомили військові.

Водночас, ворог продовжує створювати напруження навколо морських транспортних шляхів в районі острова Зміїний. Окупанти спрямовали 3 КАБ на південь Одещини.

“Коментарі” писали, що 6 жовтня вночі ворог завдав масованої атаки по Одеській та Миколаївській області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та прикордонну інфраструктуру.   Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.

Читайте також