Нічна атака дронів по Одеській області: куди влучив ворог

Силами ППО над Одеською областю було збито три ударних БпЛА

Сьогодні вночі ворог завдав масованої атаки по Одеській та Миколаївській області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та прикордонну інфраструктуру.  

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА. 

Загалом над Одещиною вночі було знищено три ударних безпілотники. Проте деякі все ж поцілили в об’єкти припортової та прикордонної інфраструктур Подунав’я. Пошкоджень зазнали зерносховища, зайнялись кілька вантажних автівок. Спричинено пожежу, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Люди на щастя не постраждали. Функціонування поромної переправи тимчасово зупинено.

Що відомо про “Шахеди”             

Припускається, що ефективна дальність польоту "Shahed-136" становить близько 1000 км з можливістю перевезти бойову частину вагою до 45 кг. Заявлено, що максимальна дальність польоту складає 2500 км.             

Цей безпілотний літальний апарат може літати на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. Його оснащено гучним двигуном MD 550 або 3W, тому політ цього ударного дрона можна чути на відстані кілометрів. Щодо знищення дрона, його можна атакувати будь-якими засобами протиповітряної оборони, а виявити його можна за допомогою радару.             

Система наведення цього БпЛА базується на інерціальній технології. Він має дельтаподібне трикутне крило, загальну масу 200 кг, довжину 3,5 м та розмах крил 2,5 м. Маса осколково-фугасної бойової частини становить 40-50 кг. Ці безпілотні літальні апарати застосовуються в групах або хвилями, що можуть бути спрямовані на одну або різні цілі.  

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/2825


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися