До Одещини за півтора роки в рамках релокації переїхало лише три бізнеси: яка ситуація в інших регіонах

840 підприємств в Україні переїхали через війну у безпечні регіони

З початком повномасштабного вторгнення багато підприємств були вимушені перенести свої потужності в інші регіони. Так, зокрема за програмою релокації у більш безпечні регіони переїхало 840 підприємств по всій країни. З них 667 вже працюють на новому місці. Про це стало відомо з платформи Опендатабот.

Як виявилось, Одещина виявилась одним із найменш затребуваних регіонів. В Одеський регіон за півтора роки релокувати всього три бізнеси. Найбільша ж частина підприємтсв для нового місця роботи обрала Закарпатську та Львівську області — по 120 та 199 компаній відповідно. До топу затребуваних у підприємців безпечних регіонів потрапили також Чернівецька область — 78 релокантів, та Івано-Франківщина — 70.

Зазначимо, що до програми може долучитися будь-яке підприємство з регіонів, що постраждали від бойових дій. Після схвалення заявки, бізнес отримає пакет державної підтримки, як-от:

- підбір місця розташування для потужностей підприємства;

- допомога з перевезенням на нову локацію;

- сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників;

- підтримка у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

“Коментарі” писали, що в Одеській області діє декілька урядових програм розвитку конкурентноспроможності малого та середнього підприємництва. Про їхні механізми, а також можливості отримати гранти для малого і середнього бізнесу на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів тво директора департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА Олексій Дмитренко.

Читайте також