В Одесу будуть доставлені десятки тон отруйного сміття

Одну з громад Одещини очистили від токсичних відходів

Під час робіт на території сіл Лабушне і Грабове, представники Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України та ТОВ "УКРЕКОПРОМ" успішно ліквідували складовані десятки тонн хімічного захисту рослин, що становили серйозну екологічну загрозу. Отруйне сміття привезуть на утилізацію в Одесу. Про це повідомляє Кодимська громада.

Робітники, в захисних костюмах, активно видаляли хімічні відходи, які, за десятиліття псували навколишнє середовище. Місцеві жителі зауважують на страшний сморід, який розповсюджувався з місця складування. Після завершення видалення токсичного сміття, планується видалення верхнього шару ґрунту, щоб усунути сліди забруднення.

Місце огороджене попереджувальними стрічками, які забороняють доступ до складів сторонніх осіб. Робітники у спеціальному захисному одязі вантажать у біг-беги отруйне сміття, – йдеться в повідомленні. 

Процес ліквідації супроводжується строгими заходами безпеки. Робітники працюють в режимі черг, забезпечуючи безпеку та вивчаючи об’єми та вагу хімічних відходів. Отруйні залишки обробляються та вивантажуються, а потім транспортуються до Одеси для подальшого спалювання. Температура в камері спалювання сягає 850-1300 С°.

Нагадаємо, Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер та Міністр захисту довкілля та природних ресурсів  Руслан Стрілець підписали меморандум про будівництво семи сміттєпереробних заводів на Одещині. Ділянки визначені з урахуванням оптимального логістичного підходу в радіусі не більше 70 км. Нові модулі для перероблення відходів з часом дозволять Одещині відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.

Читайте також