На Одещині побудують сім сміттєпереробних заводів: деталі

Олег Кіпер з міністром та представниками громад регіону підписали меморандум

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер та Міністр захисту довкілля та природних ресурсів  Руслан Стрілець підписали меморандум про будівництво семи сміттєпереробних заводів на Одещині. Про це повідомив Олег Кіпер.

“Щороку в нашому регіоні утворюється близько мільйона побутових відходів, які заважають місцевим жителям та негативно впливають на загальний стан екології. Наразі визначено 7 місць розміщення підприємств: Авангард, Южне, Знам‘янка, Арциз, Подільськ, Саф’яни, Молога. Загальна потужність семи модулів складатиме 110 тис. тонн на рік”, - написав голова обласної адміністрації.

Ділянки визначені з урахуванням оптимального логістичного підходу в радіусі не більше 70 км. Нові модулі для перероблення відходів з часом дозволять Одещині відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.

“До проектування та будівництва будуть залучені іноземні донори. Загальна вартість семи підприємств близько 250 млн євро. На кожному модулі, в залежності від його потужності,  буде утворено від 50 до 150 нових робочих місць”, - наголосили в ОВА

При злагодженій роботі та достатньому фінансуванні, таку інфраструктуру Одещина зможе отримати вже за півтора роки.


Раніше “Коментарі” писали, що незабаром в Одеській області розпочне свою роботу новий сучасний центр по реабілітації і відновлення ветеранів. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса автор, засновник і керівник проєкту GOLOKA Дмитро Докунов, який як раз займається будівництвом свого центру на селі.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3201


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися