У Святвечір окупанти атакували Одещину: уламки ракет пошкодили припортову інфраструктуру

Ворог випустив по Одеській області ракети і безпілотники

В ніч на 25 грудня російські окупанти атакували Одеським регіон ракетами та безпілотниками. Із районів Чауда, Балаклава випустили 31 ударний БпЛА типу “Shahed” та  дві авіаційні ракети. це повідомили у Силах оборони півдня

Спершу окупанти випустили ракети Х-59 в напрямку Кропивницького і Х-31П — в напрямку Чорноморська на Одещині. Підрозділи протиповітряної оборони знищили обидві ракети.

Після цього понад 6,5 години тривала дронова атака. Під час бойової роботи сили ППО збили 22 ударні безпілотники типу Shahed: 

17 — на Одещині;

3 — на Херсонщині;

1 — на Миколаївщині;

1 — на Кіровоградщині.

“Уламками збитого БпЛА спричинено пошкодження технічних приміщень у припортовій інфраструктурі Одеси, а в Роздільнянському районі також уламками під час збиття пошкоджено недіючу адмінбудівлю та складське приміщення законсервованого об’єкту, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали”, - йдеться в повідомленні Сил оборони півдня. 

Раніше “Коментарі” писали, що в ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня ворог атакував Одесу та область ударними дронами. Загалом окупанти запустили 32 БпЛА типу "Shahed-136/131". Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено гуртожиток, де постраждали 11 осіб, серед яких 4 дітей. 

Крім того, 2 грудня російські окупаційні війська вчинили чергову атаку за допомогою дронів-камікадзе типу "Shahed-131/136" по території Одеської області. Проте, мобільні вогневі групи прикордонників Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби невдовзі взяли ситуацію під контроль та ефективно відбили частину атаку.

Читайте також