Наслідки атаки по Одесі: з десяток постраждалих, серед них діти

На місці падіння уламка дрона спалахнула пожежа

В ніч на 14 грудня ворог атакував Одесу та область ударними дронами. Загалом окупанти запустили 32 БпЛА типу "Shahed-136/131". Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено гуртожиток, де постраждали 11 осіб, серед яких 3 дітей. Про це повідомляє начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Дітей та дорослих доставили до лікарні з різними травмами, включаючи струс мозку та закриті черепно-мозкові травми. Знищено 11 будівель, вщент згоріли дві автівки, але пожежу ліквідовано. На місці події функціонує мобільний пункт обігріву, а психологи працюють із постраждалими та мешканцями, надаючи необхідну підтримку.

У двох 8-річних хлопчиків та 12-річна дівчинки контузії та закриті черепно-мозкові травми, в дорослих струси мозку та поранення. Бажаємо всім якнайшвидшого одужання, – йдеться в повідомленні. 

Після обстрілу Одеси, росіяни почали атакувати Ізмаїльський район, направивши понад 20 дронів у бік припортової інфраструктури. На щастя, люди не постраждали, втім, складські приміщення зазнали руйнувань.

Нагадаємо, Сили протиповітряної оборони збили на всі дрони. На Херсонщині знищено 2, на Миколаївщині – 5, а на Одещині – 32. Ворог спрямував атаки як на Одесу, так і на південні регіони, зокрема, Подунав'я.

Зазначимо, в ніч на 6 грудня окупанти атакували південь країни ударними дронами. Загалом українські ППО успішно знищили 19 ударних безпілотників "Shahed-136/131" над Одеською, Миколаївською та херсонською областями.

Крім того, 2 грудня російські окупаційні війська вчинили чергову атаку за допомогою дронів-камікадзе типу "Shahed-131/136" по території Одеської області. Проте, мобільні вогневі групи прикордонників Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби невдовзі взяли ситуацію під контроль та ефективно відбили частину атаку.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3511


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися