Масована атака: скільки дронів вдалось збити на півдні

Більшість знищених «шахедів» на рахунку мобільних вогневих груп Сил оборони України

В ніч на 6 грудня окупанти атакували південь країни ударними дронами. Загалом українські ППО успішно знищили 19 ударних безпілотників "Shahed-136/131" над Одеською, Миколаївською та херсонською областями. Про це повідомляє Повітряне командування "Південь”.

В результаті протиповітряного бою силами та засобами повітряного командування "Південь" у взаємодії з ППО Сил оборони півдня України знищено 19 "Shahed-136/131", з яких 9 на Одещині, 7 на Миколаївщині та 3 на Херсонщині, – йдеться в повідомленні. 

Обстріл України 5 грудня 

Загалом ворог запустив 48 ударних БпЛА "Shahed-136/131". З них було знищено 41 дрон. Для відбивання атаки залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Обстріли Одеської області

Нещодавно окупанти атакували Україну ударними дронами та крилатою ракетою. Всі БпЛА збили над Одеською областю. Загалом над Одеською областю збили десять "Shahed-131/136". Втім військові повідомляють про влучання у інфраструктурний об'єкт. Там сталася пожежа, яку було оперативно ліквідовано. На щастя люди не постраждали.

Ввечері 5 листопада ворог кілька годин обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. Окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами. Внаслідок атаки було пошкоджено будівлю Одеського художнього музею, та короб де зберігається скандальний пам’ятник Катерині II.

З літаків тактичної авіації з акваторії Чорного моря запустили протирадіолокаційну ракету Х-31П. На Одещині ворог акцентує свої зусилля на завдаванні шкоди цивільному судноплавству. Внаслідок цього ракетного удару були пошкоджені 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися