В Чорному морі знищили великий десантний корабель РФ (ВІДЕО)

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України прокоментував знищення ВДК

Пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами.

Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

А флоту на росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ рф – крейсером "Москва", прямує великий десантний корабель "Новочеркаськ". Дякую пілотам  Повітряних Сил та усім причетним за філігранну роботу! Одягайте штани і "по-домашнєму уєзжайтє" з нашого Криму, поки ще не пізно!, – йдеться в повідомленні. 

Увага! Відео 18+, містить ненормативну лексику!


Що відомо про ВДК "Новочеркаськ"

ВДК "Новочеркаськ" — це представник проєкту 775, який був спроєктований та побудований соціалістичною Польщею для СРСР у період з 1975 до 1991 року. Його основною характеристикою була здатність виконувати місії в океанському просторі. Цій же лінії належав і український корабель "Костянтин Ольшанський", який був захоплений російськими військами у Криму в 2014 році.

Нагадаємо, на південному напрямку ЗСУ продемонстрували свій професіоналізм. Воїни знищили три російських винищувачі-бомбардувальники Су-34. 

Також ми писали, що в ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 17 безпілотників типу "Shahed-131/136", які були випущені з тимчасово окупованої території Криму. Найбільш інтенсивна боротьба розгорнулася на Миколаївщині, де вдалося знищити 10 дронів, на Херсонщині – 4, та на Одещині – 3.

Читайте також