Над Чорним морем збили російський бомбардувальник: подробиці

Су-24М намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одещини

Військові повідомили про успішне знищення російського бомбардувальника Су-24М в районі острова Зміїний. Цей небезпечний літак, приховувався за винищувачем Су-30СМ. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ. 

Операція, організована повітряним командуванням "Південь", залучила зенітний ракетний підрозділ, який вдало відправив російський літак на дно Чорного моря. 

Давно не було у нашому активі збитих російських "сушок"! Виправляємо цю ситуацію! Схоже крейсер "москва" скоро стане авіаносцем! Радий вам повідомити про знищення російського бомбардувальника Су-24М в районі острова Зміїний, – йдеться в повідомленні. 

Що відомо про Су-24М

Су-24М має довжину 22,2 метра, розмах крила 17,6 метра і висоту 6,3 метра. Маса пустого літака становить 22,4 тонни, а максимальна злітна маса - 43,3 тонни. Літак оснащений двома турбореактивними двигунами Р-27-300, які дозволяють йому розвивати максимальну швидкість 1900 кілометрів на годину.

Су-24М призначений для виконання широкого спектра завдань, включаючи:

  • Нанесення ударів по наземних цілях

  • Придушення протиповітряної оборони противника

  • Розвідку

Літак використовується ВПС Росії, Сирії, Індії та інших країн. У ході повномасштабної війни в Україні Су-24М були задіяні з обох боків. Українські військові збили кілька російських Су-24М, використовуючи ПЗРК Stinger та Javelin.

Нагадаємо, в ніч на 6 грудня окупанти атакували південь країни ударними дронами. Загалом українські ППО успішно знищили 19 ударних безпілотників "Shahed-136/131" над Одеською, Миколаївською та херсонською областями. 

Джерело: https://t.me/kpszsu/8261


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися