Франція передала Україні новий лоцманський катер: чим він допоможе на Дунаї

Україні передали лоцманський катер PILOTINE XIV від Франції

У рамках плідного співробітництва між Україною та Францією у сфері морської інфраструктури, Українська Державна служба з питань безпеки на морі отримала новий лоцманський катер PILOTINE XIV. Його використовуватимуть для оптимізації навігаційних процесів на річці Дунай. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Меморандум про взаєморозуміння, укладений між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністром екологічної трансформації та консолідації територій Французької Республіки, визначає постачання та використання нового катера на Дунаї.

PILOTINE XIV приєднується до флоту, що вже працює на українській ділянці Дунаю, складаючи тепер 9 лоцманських катерів. Це нове доповнення до флоту допоможе підняти ефективність судноплавства та зменшити простій причалів і суден на річці.

Розвиток Дунайського пароплавства

Нагадаємо, в УДП законтрактували перші 10 головних двигунів для самохідних суден. Наразі ÖSWAG – партнери ДУП завершили розробку проєкту модернізації самохідних суден типу “Капітан Антипов”. Перші модернізовані судна мають бути готові наступного року, щоб за їх прикладом масштабувати проєкт та модернізувати увесь тяговий флот УДП. На це є підтримка з боку Кабміна і українського міністерства. В УДП прийняли рішення зупинитись на двигунах відомого японського бренду.

Читайте також