На Одещині затримали чоловіка, який підробляв документи для ухилянтів: подробиці

За скоєне чоловіку загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна

Одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни. Про це повідомили в Головному управлінні національно поліції в Одеській області.

Так, поліцейські з’ясували, що одесит через знайомих підшукував чоловіків призовного віку, які хотіли покинути країну.. За грошову винагороду він забезпечував їх пакетом підроблених медичних документів, які дозволяли вільно перетинати державний кордон.

Затримали чоловіка, щойно він отримав від одного з таких “клієнтів” перший транш коштів у розмірі шести тисяч доларів за виготовлення висновку військово-лікарської комісії, який став би підставою для знаття з військового обліку. Ще чотири тисячі доларів ухилянт повинен був передати правопорушнику після отримання вказаного медичного висновку.

“Цей злочин кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному  запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Поліцейські встановлюють повне коло осіб, причетних до злочинної схеми”, - йдеться в повідомленні поліції. 


“Коментарі” писали, що прикордонники Подільського загону продемонстрували високий рівень ефективності, використовуючи систему оптико-електронного спостереження (СОЕС) та квадрокоптер для затримання 5 порушників, які намагалися незаконно перетнути кордон. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Читайте також