Одеські прикордонники показали, як затримали ухилянтів біля Молдови (ВІДЕО)

Подільські прикордонники використовують новітні технології для захисту державного кордону

Прикордонники Подільського загону продемонстрували високий рівень ефективності, використовуючи систему оптико-електронного спостереження (СОЕС) та квадрокоптер для затримання 5 порушників, які намагалися незаконно перетнути кордон. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Оператор СОЕС виявив рух невідомих осіб у напрямку придністровського сегмента українсько-молдовського кордону. Для забезпечення детального контролю та оперативності, прикордонники вислали в небо дрон, одночасно організувавши наряд для затримання.

Під керуванням оператора безпілотника, охоронці швидко визначили місцеперебування порушників та успішно їх затримали на державному кордоні, неподалік від селища Новокрасне в Роздільнянському районі.

Порушниками виявилися чоловіки призовного віку з Хмельниччини, Одеської та Запорізької областей.


Прикордонники Подільського загону склали протоколи про адміністративні правопорушення відповідно до ч. 2 ст. 204-1 "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Зібрані матеріали направлено до суду для вирішення питання щодо відповідальності порушників.

Нагадаємо, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися