Правоохоронці викрили двох жительок Одещини у шахрайстві з мобільними телефонами

За скоєне жінкам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі

В Одеській області правоохоронці затримали двох жінок-шахрайок. Правопорушниці вводили в оману знайомих та викрадали в них телефони. Наразі їм повідомили про підозру. Про це зазначили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Так, відомо, що одеситка в Пересипському районі помітила захмелілу компанію і  попросила телефон, щоб подзвонити. Один із чоловіків дав жінці свій смартфон, а коли відволікся, вона зникла разом з гаджетом. За такою ж схемою у тому ж парку наступного дня правопорушниця видурила телефон у ще одного містянина.

Ще один випадок стався на Березівщині. Так, правопорушниця була гостях у знайомої і попросила в неї телефон, щоб зателефонувати, та пообіцяла повернути його пізніше. Жінка майже місяць чекала на повернення свого майна, а потім звернулася до поліції

“За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської та Березівської окружних прокуратур повідомили правопорушницям про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України та карається  штрафом від 51 до 68 тис. гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років”, - йдеться в повідомленні поліції. 

“Коментарі” писали, що одеські правоохоронці розкрили випадок шахрайства, пов'язаного зі спецслужбами. Після ретельного розслідування слідчі ГУНП в Одеській області разом із співробітниками Служби Безпеки України викрили зловмисника, який незаконно представлявся працівником СБУ та вимагав гроші за обіцяну посаду у спецслужбі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Читайте також