Робота в СБУ за 4 тисячі доларів: на Одещині розкрили випадок шахрайства

Іноземець видавав себе за співробітника СБУ

Одеські правоохоронці розкрили випадок шахрайства, пов'язаного зі спецслужбами. Після ретельного розслідування слідчі ГУНП в Одеській області разом із співробітниками Служби Безпеки України викрили зловмисника, який незаконно представлявся працівником СБУ та вимагав гроші за обіцяну посаду у спецслужбі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Зловмисник вигадав історію про своє служіння в СБУ та запропонував свої послуги щодо працевлаштування до спецслужби за плату в чотири тисячі доларів.

Житель Ізмаїла, підкуплений обіцянками, перерахував на рахунок шахрая понад 143 тисячі гривень. На жаль, замість виконання обіцянок, зловмисник припинив спілкування та зник.

Під час розслідування також виявлено, що фігурант вже має судовий запис за шахрайство та підробку документів.

Правоохоронці зібрали достатньо доказів і скерували обвинувальний акт зловмиснику. Він обвинувачується у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживанні довірою. Цей злочин передбачає до трьох років позбавлення волі за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися