Сховався в ящику для білизни: на Одещині виявили схему перетину кордону (ВІДЕО)

Водію-переправнику загрожує кримінальна відповідальність, а його пасажирам – адміністративна.

На прикордонній ділянці біля Молдови прикордонники виявили спробу незаконного перетину державного кордону. У кабіні великовантажного автомобіля знайшли двох чоловіків призовного віку. Про це повідомляє ДПСУ. 

Під час слідства встановлено, що чоловіки планували нелегальний переїзд за кордон, заховавшись у вантажівці. Для цього вони скористалися послугами 45-річного водія з Миколаївщини, якого вони знайшли через оголошення в месенджері.

Вартість такого "ексклюзивного" перевезення від одного "пасажира" становила від 2700 до 3400 доларів США, з авансовим платежем у 100 доларів. Остаточна оплата повинна була бути здійснена вже на території Молдови.

За даними прикордонників, зустріч клієнтів з перевізником відбулася в Одесі. Під час руху вантажівки до кордону, пасажири спочатку розташовувалися у кабіні, а пізніше займали свої "місця" у вантажному відсіку.

Діяти прикордонники почали на основі оперативної інформації щодо маршруту вантажівки. При перевірці автомобіля вони виявили обох незаконних пасажирів. 

Спочатку чоловіки розміщувалися в кабіні водія, а вже при виїзді з міста займали свої місця  відповідно до "придбаних квитків": один – на верхньому спальному місці, інший – в ящику для білизни. Під час огляду фури військовослужбовці одразу ж виявили усіх учасників "турне". Це стало кінцевою точкою їхньої подорожі, – йдеться в повідомленні. 

За скоєне водію-переправнику загрожує кримінальна відповідальність, а його пасажирам – адміністративна.


Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.


Читайте також