РФ вчинила злочин проти мирних жителів: в Одесі оголосили День жалоби

Атака по Одесі призвела до руйнування адміністративних та житлових будівель, а також медичних та навчальних закладів.

В ніч на 1 травня окупанти завдали по Одесі удару трьома ракетами Іскандер-М. Внаслідок атаки в місті загинуло троє людей. У зв’язку з цим, завтра 2 травня оголошено день жалоби. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

З метою вшанування пам’яті загиблих 2 травня 2024 року оголошено днем жалоби у місті Одесі. На будівлях буде приспущено Державний Прапор України та прапор м. Одеси з траурними стрічками. Підприємствам, установам, організаціям міста рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів. Світла пам'ять загиблим.  Щирі співчуття їхнім рідним і близьким, – йдеться в повідомленні. 

Більше про нічну атаку по Одесі

В ніч на 1 травня ворог завдав черговий удар по Одесі балістичними ракетами з тимчасово окупованого Криму. Ця атака призвела до руйнування адміністративних та житлових будівель, а також медичних та навчальних закладів. Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені. Постраждалим надається вся необхідна медична допомога.

Обстріли Одеської області

29 квітня внаслідок ракетної атаки по Одесі сталася масштабна пожежа. Гасіння полум’я було ускладнено, адже спецтехніка рятувальників не могла під’їхати до будівлі що палала. В ДСНС Одеської області показали як ліквідовували наслідки обстрілу. 

В ніч на 23 квітня російські військові використали декілька хвиль ударних безпілотників типу "Shahed-131/136" для обстрілу південних регіонів України. Основною метою атак була промислова і транспортна інфраструктура регіону. Загалом сили ППО збили 11 ударних дронів: 7 з них було на Одещині, 4 – на Миколаївщині. За попередніми даними, постраждали 9 осіб, з них 4 дитини.

Нагадаємо, в ніч на 22 квітня окупанти з тимчасово окупованого Криму запустили по Одеській області  БпЛА типу "Shahed-131/136". Куди влучили окупанти – дивіться в матеріалі.

Читайте також