В Одесі незаконно почали будувати офіси: подробиці

Роботи почали проводити між пам’ятками архітектури

У історичному центрі Одеси зупинили незаконне будівництво. Роботи з благоустрою територій почали без необхідних дозвільних документів, хоча планувалося розширене будівництво на вибраній ділянці.

Про це повідомив начальник Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв. 

Одесити колективно звернулись до Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради через будівельні роботи в історичному районі. Виявилось, що в самому центрі міста, на Катерининській, 49, розпочалось будівництво. 

Тут в самому центрі міста, в історичному ареалі, між пам’ятками архітектури почали проводити роботи. Без жодного документу була прибрана труба теплопостачання та почали зносити дерева, — зазначив Олександр Авдєєв.

Комісія ДАБК встановила, що зареєстровані документи містять неточну інформацію. Крім того, через розміщення об'єкта в історичному центрі застосовуються інші вимоги, ніж передбачав забудовник. Початковий план передбачав реконструкцію та розширення будівлі для подальшого використання як офіси з апартаментами.

Система  будівельної діяльності автоматично зареєструвала повідомлення, що дозволяє проводити такі роботи. В повідомлення були внесені недостовірні дані, тому Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради звернулось до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до ОК "Екодом-2, — йдеться у повідомленні ДАБК.  

На підставі звернення одеситів  та комісійного обстеження ДАБК було подано позов до суду щодо незаконних будівельних робіт та неправдивої інформації. Окружний суд своїм рішенням припинив право на початок будівництва.


Нагадаємо, на вулиці Гоголя в Одесі, де розташований будинок Трощинського - пам'ятка архітектури, виявлено незаконні будівельні роботи.




Читайте також