Незаконні квадратні метри: в Одесі до пам’ятника архітектури добудували третій поверх

На вулиці Гоголя зупинено незаконні роботи на пам'ятнику архітектури

На вулиці Гоголя в Одесі, де розташований будинок Трощинського - пам'ятка архітектури, виявлено незаконні будівельні роботи. Цей будинок, побудований у 1849 році, відомий як "Будинок Гоголя", адже сам письменник Микола Гоголь тут жив і працював у 1850-1851 роках. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Міський голова Одеси, Геннадій Труханов, повідомив, що до здійснення повномасштабної реконструкції будинку власники досягли порозуміння і розпочали процес відновлення цієї пам'ятки архітектури. Було подано необхідні документи для проведення протиаварійних робіт з метою зупинення руйнування будівлі та підготовки до подальших реставраційних заходів зі збереженням її аутентичного вигляду.

У 2023 році були виявлені незаконні будівельні роботи, спрямовані на зміну функціонального призначення будівлі, ймовірно, на створення готелю. Зокрема, добудовано третій поверх з боку двору та розпочато влаштування нових балконів

Нам всім потрібно раз і назавжди усвідомити: місто не допустить беззаконня та свавілля. Всі свої дії забудовник має погоджувати з уповноваженими органами та отримувати дозволи у встановленому законом порядку. А не вводити в оману і виконувати несанкціоновані роботи в надії, що вони залишаться непоміченими, – сказав мер Одеси.


Нагадаємо, прокурори Одеси направили до суду обвинувальний акт щодо власника і керівника підприємства-підрядника, відповідальних за умисне знищення пам’ятки архітектури – особняка Гавсевича. За обвинуваченням обох сторін вони своєю діяльністю завдали шкоди об'єкта культурної спадщини, що є порушенням частини 5 статті 298 Кримінального кодексу



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися