В Одесі продали квартири Шелкова та гауляйтера Сальдо

На гроші від продажу квартир відбудовуватимуть Україну

В Одесі успішно продали житло російського олігарха Михайла Шелкова та українського колаборанта Володимира Сальдо через систему "Прозорро. Продажі". Заробили на цьому майже 7 мільйонів гривень. Про це повідомляє голова Фонду державного майна України Віталій Коваль. 

Чотирикімнатна квартира Михайла Шелкова площею 175,5 кв. м була продана за 4 мільйони гривень, у торгах взяли участь двоє учасників. За квартиру Володимира Сальдо змагалися дев'ять осіб, і вона була продана за 2,9 мільйона гривень.

Після сплати переможцями, кошти будуть направлені до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Наразі у Фонді держмайна України в опрацюванні знаходиться 753 одиниці санкційного майна. Це квартири, будинки, підприємства, заводи, нежитлові приміщення, автомобілі і навіть паркомісця. Кожен з активів підсанкційних осіб активно готується до реалізації: знімаються арешти, приводяться у відповідність документи, проводяться реєстраційні дії. Всі зусилля спрямовані на те, щоб активи ворогів України працювали на її відновлення.

Також “Коментарі” писали, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції та ухвалив рішення щодо конфіскації частини активів Володимира Сальдо. Проти колаборанта, який очолював окупаційну адміністрацію Херсона, відкрито кримінальне провадження за підозрою у держзраді в умовах воєнного стану.

Читайте також