У херсонського гауляйтера Сальдо відібрали квартиру в Одесі: що ще конфіскував суд

Активи доньки колаборанта суд вирішив не конфісковувати

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції та ухвалив рішення щодо конфіскації частини активів Володимира Сальдо. Проти колаборанта, який очолював окупаційну адміністрацію Херсона, відкрито кримінальне провадження за підозрою у держзраді в умовах воєнного стану.


Про це стало відомо на засіданні ВАКС.


У зв'язку з цим, у гауляйтера буде конфісковано:


  • 5 земельних ділянок у Херсоні;

  • 4 нежитлові приміщення в Херсоні й Криму;

  • 2 будинки в Херсоні;

  • 3 квартири в Криму, Одесі та Херсоні;

  • автомобіль Volvo 2020 року випуску;

  • 99,86% акцій ПАТ "КАШТАН" серед засновників компанії є дружина Сальдо, Любов. Статутний капітал становить 370 тис. грн;

  • 30% акцій ПАТ "ДЕЛЬТА-СЕРВІС", що є транспортною компанією, зареєстрованою у Херсоні. Її статутний капітал становить 7 млн грн.


Проте, суд не задовольнив позов Мін’юсту щодо стягнення доходу держави з активів, пов’язаних з донькою колаборанта Іриною Сальдо. Так, серед них мережа автосалонів Volvo – ТОВ "БЕБКО-АВТО" та ТОВ "КОНКА" – компанія, яка займається організацією дозвілля.


Нагадаємо, що засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо апеляції адвокатів Геннадія Труханова, було перенесено на наступний тиждень. Воно повинно було пройти сьогодні.


Також зазначимо, що на засіданні Вищого антикорупційного суду, яке відбувалося нещодавно, мер Києва Віталій Кличко пропонував взяти на поруки Геннадія Труханова. Проте, судді відхилили цю пропозицію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися