Актуально

ВАКС змінив дату розгляду апеляції Труханова: коли відбудеться засідання

Прокурор просить збільшити розмір застави

Засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо апеляції адвокатів Геннадія Труханова, було перенесено на наступний тиждень. Воно повинно було пройти сьогодні.


Про це повідомляє "Суспільне" із засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.


Прокурор по справі також подав апеляцію, де попросив суд збільшити розмір застави з 13 мільйонів до 50 млн.  Таким чином, розгляд справи відклали, поки захист зможе ознайомитися з апеляційною скаргою прокурора та надати доповнення до власної апеляції. Наступне засідання має відбутись через тиждень, 16 травня.


Скандальна справа "Краяну"  


За даними НАБУ, у вересні 2016 року Одеська мерія придбала у приватної структури будівлю, яка раніше входила до майнового комплексу заводу "Краян", за завищеною ціною. На початку 2016 фірма-продавець заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 мільйонів гривень. Отримані від міської влади гроші фірма спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, запевнили в НАБУ. Детективи переконані, що посадовці мерії та інші фігуранти справи привласнили 92 млн грн бюджетних коштів.  


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 26 квітня, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману. 


Також зазначимо, що на засіданні Вищого антикорупційного суду, яке відбувалося нещодавно, мер Києва Віталій Кличко пропонував взяти на поруки Геннадія Труханова. Проте, судді відхилили цю пропозицію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися