На Одещині моряк, якого не випускали за кордон, виграв суд проти центру комплектування

У документі зазначено, що чоловік має кваліфікацію морського кухаря

Моряк з Одеської області виграв судову справу проти Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування, яку розглянув Одеський окружний адміністративний суд 13 березня.

У документі зазначено, що чоловік має кваліфікацію морського кухаря і звернувся до центру комплектування 26 вересня 2022 року, аби отримати дозвіл на виїзд за кордон.  Проте йому в цьому відмовили, після чого моряк звернувся до суду.

У самому центрі комплектування зазначили, що причиною відмови стала відсутність всіх необхідних документів у чоловіка. Однак у результаті розгляду суд визнав протиправною відмову ТЦК у дозволі моряку виїхати за кордон і призначив повторний розгляд заявки. Також з центру комплектування стягнули судовий збір у розмірі 992 грн.

Зазначимо, під час воєнного стану громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років мають право перетинати державний кордон України, якщо вони прямують для роботи на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден або для проходження практичної підготовки на суднах.

Документи для моряків, що прямують на роботу 

- Заяву на отримання дозволу в довільній формі, але із вказуванням Постанови № 992 та посиланням на алгоритм.

- Відповідний військово-обліковий документ.

- Посвідчення особи моряка.

- Трудовий договір (контракт)/гарантійний лист від судновласника, де буде прописано, що моряк дійсно планується для роботи на певні дати/крю лист, де буде вказана посада за якою він буде працювати.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Росія продовжує блокувати роботу "зернового коридору" усіма можливими способами. Так тільки за лютий місяць провели вдвічі менше інспекцій, ніж було заплановано. А саме, 149 проти 296 запланованих.



Читайте також