Порушення законів війни: Одеська прокуратура почала розслідування проти РФ

Внаслідок атаки постраждало троє місцевих жителів, їх госпіталізовано до лікарні

Внаслідок ракетного удару по Одесі, що стався вранці 24 червня, розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. Прокурори Одеської обласної прокуратури керують досудовим розслідуванням за ч. 1 ст. 438 КК України. Про це повідомляють у відомстві. 

За попередніми даними, ракетний удар збройних сил РФ був спрямований на цивільну інфраструктуру міста. В результаті атаки постраждали троє місцевих жителів, яких госпіталізовано до лікарні. Пошкоджень зазнали складські приміщення торговельної мережі, житлові будинки та автомобілі, що знаходилися поруч.

На місцях подій працюють прокурори у співпраці з іншими правоохоронними органами. Вони документують наслідки збройної агресії РФ та проводять огляд пошкоджень. Остаточний перелік руйнувань та пошкоджень ще встановлюється.

Нагадаємо, сьогодні окупанти вчергове атакували Одесу крилатими ракетами. Загалом ворог запустив по регіону дві ракети. В Повітряних силах сказали, якою ракетою РФ атакувала Одесу.

Нагадаємо, внаслідок ранкової атаки по Одесі є влучання про об'єкту цивільної інфраструктури. На жаль вже відомо про трьох постраждалих. В якому вони стані – читайте в матеріалі

Обстріли Одеської області

За інформацією Повітряного командування "Південь", надвечір 19 червня ворог вчергове атакував прибережну зону Одещини балістичною ракетою (ймовірно "Іскандер-М") із території тимчасово окупованого Криму. Внаслідок влучання пошкоджень зазнала рекреаційна інфраструктура, виникло загоряння сухої трави на відкритій місцевості, яке було ліквідовано. Люди не ушкоджені

Зранку 12 червня в Одеській області пролунав гучний вибух. Окупанти вчергове атакували регіон балістикою. Про це повідомляють Повітряне командування "Південь".

Російські окупаційні війська продовжують ракетний і авіаційний терор південних регіонів. Зранку 12 червня 2024 року ворог атакував Одещину з території тимчасово окупованого Криму балістичною ракетою "Іскандер-М".


Читайте також