Працівниці міграційної служби з Одещини виправдовували дії РФ: запис їх розмови

Обшуки у фігуранток розслідування виявили проросійську символіку

Працівниці Державної міграційної служби Одеської області опинилися під слідством після виявлення їхньої активної підтримки російської агресії проти України. Державне бюро розслідувань (ДБР) за сприянням керівництва ДМС, спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції та СБУ, провело розслідування, яке призвело до висунення підозр. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Як стало відомо, начальниця одного з районних відділів ГУ ДМС України в Одеській області разом зі своєю підлеглою відкрито поширювали проросійські наративи серед колег та відвідувачів. Попри триваючі обстріли з боку рф, які вже третій рік поспіль вражають мирних жителів та інфраструктуру Одещини, ці посадовиці не лише виправдовували дії російських військових, але й звинувачували у всьому українську владу.


Під час обшуків у помешканнях підозрюваних правоохоронці знайшли докази їхньої підтримки агресора. Серед вилученого були "георгіївські" стрічки та інша проросійська символіка, що підтверджує їхню лояльність до рф. Обидві жінки тепер підозрюються у виправданні та запереченні збройної агресії рф проти України, що є порушенням ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Читайте також