СБУ нейтралізувала агентів ФСБ в трьох областях України

СБУ розгорнула спецоперацію проти агентів РФ в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях

Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Зловмисники проводили розвідку на місцях найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Збройних Сил України на прифронтових територіях.

Фігуранти також спробували виявити місцезнаходження складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами ЗСУ. Їх цікавила інформація про геолокацію та особливості роботи промислових підприємств, де здійснюється ремонт важкого озброєння українських військ.

Для уникнення розкриття агенти діяли окремо, але були координовані єдиною особою – куратором групи, кадровим співробітником ФСБ. Всі його дані вже відомі співробітникам СБУ.

Серед затриманих виявилась працівниця відділу однієї з міськрад Донеччини, ексчиновник місцевого комунального підприємства та мешканка Краматорська. Також до складу групи входила інженерка-технологиня одного із оборонних підприємств Запоріжжя, яка "підводила" російську розвідку до ремонтів бойової техніки. Ще один російський агент працював на посаді в транспортній компанії з Одещини та збирав інформацію щодо можливого постачання позашляховиків для Збройних Сил України.

Кожен із затриманих був активним учасником прокремлівських груп у популярних месенджерах до свого вербування російською спецслужбою. Наразі фігурантам повідомлено про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України, і слідство продовжує з'ясовувати всі обставини справи.

Нагадаємо, в Одесі громадянина України визнано винним у державній зраді за обвинуваченням прокурорів (ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловіка, який надавав свої послуги російським спецслужбам, засудили до 15 років позбавлення волі, а його майно буде конфісковано.

Джерело: https://t.me/SBUkr/11067


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися