Зливав інформацію про військову техніку на кордоні з Молдовою: в Одесі засудили зрадника

Зрадник передавав інформацію майору "міністерства державної безпеки" Придністров'я

В Одесі громадянина України визнано винним у державній зраді за обвинуваченням прокурорів (ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловіка, який надавав свої послуги російським спецслужбам, засудили до 15 років позбавлення волі, а його майно буде конфісковано. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

Протягом судового процесу прокурори переконали, що засуджений особисто звернувся до представників російських спецслужб та пропонував свою допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Цей чоловік також є підозрюваним у кримінальному провадженні за участь у масових заворушеннях на боці проросійських угруповань "Антимайдан" 2 травня 2014 року в Одесі. Він успішно ухилився від слідства, переховуючись на території так званої "придністровської молдавської республіки".

Виконуючи завдання агресора, злочинець активно збирав розвіддані щодо ЗСУ та агентурного апарату СБУ в Одесі та області. Його інтересувала також інформація про особовий склад та військову техніку на українсько-придністровському кордоні.

Розвідник передавав отриману інформацію своєму куратору — майору "міністерства державної безпеки" Придністров'я, що діяв в інтересах російської федерації.

Нагадаємо, Спецслужби в Одеській області оголосили про успішне припинення діяльності ще одного російського агента, який допомагав РФ організовувати атаки на військові об'єкти в регіоні. Спираючись на зібрані матеріали Служби безпеки України (СБУ), виявилося, що працівник однієї з лікарень, маючи прокремлівські погляди, виявився співучасником російських злочинних планів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися