На Одещині засудили працівника лікарні за держзраду: яке покарання обрав суд

Зрадник корегував російські атаки по Одеській області

Спецслужби в Одеській області оголосили про успішне припинення діяльності ще одного російського агента, який допомагав РФ організовувати атаки на військові об'єкти в регіоні. Спираючись на зібрані матеріали Служби безпеки України (СБУ), виявилося, що працівник однієї з лікарень, маючи прокремлівські погляди, виявився співучасником російських злочинних планів.  Про це повідомляє СБУ в Одеській області. 

Агент, який працював під прикриттям працівника лікарні, виявився прокремлівцем і активно публікував свої погляди в російських Телеграм-каналах. За цей час він зацікавив окупантів, які вдало його завербували через месенджери влітку минулого року.

Головна мета агента полягала в зборі і передачі точних координат військових аеродромів та навчальних центрів Збройних Сил України на Одещині. Також він фіксував дані про розташування особового складу та бойової техніки українських сил у різних районах області.

Агент передавав отриману розвідінформацію ворогу, використовуючи електронні карти та детальний опис об'єктів, що можуть стати мішенню для потенційних повітряних атак, включаючи використання ракетного озброєння та дронів-камікадзе.

СБУ вчасно розкрила зрадника, затримав його в серпні 2022 року та завдяки зібраним доказам досягла вироку – 15 років тюрми та конфіскація майна. 

Нагадаємо, Співробітники Служби безпеки України (СБУ) успішно затримали ще одну агентку російської розвідки, яка діяла в Одесі. За даними контррозвідки, зловмисниця надавала ворожому генштабу інформацію про розташування підрозділів Збройних сил України (ЗСУ), а також виконувала завдання щодо дорозвідки та координації ударів "Шахедами".

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/7981


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися