Корегувала удари дронами по Одесі: СБУ затримала агентку російського ГРУ

За держзраду агентці РФ загрожує довічне ув'язнення

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) успішно затримали ще одну агентку російської розвідки, яка діяла в Одесі. За даними контррозвідки, зловмисниця надавала ворожому генштабу інформацію про розташування підрозділів Збройних сил України (ЗСУ), а також виконувала завдання щодо дорозвідки та координації ударів "Шахедами". Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Контррозвідка Служби безпеки успішно затримала агентку, що працювала на російську розвідку в Одесі. Це вже третя фігурантка, яку розкрили у рамках цієї агентурної мережі. Раніше СБУ повідомляла про підозру агентам із псевдонімами "Diezel" та його дружині, яка зараз у розшуку.

За отриманими даними, зловмисниця виконувала завдання, пов'язані із розвідкою та вербуванням через Телеграм-канал, призначеним для співпраці з агентами.

Фігурантка ведучи комунікацію через анонімний чат, надавала координати для ворожих атак, особливо з використанням дронів-камікадзе "Шахед". По закінченню атак, зловмисниця повідомляла своєму "куратору" про результати, а також проводила дорозвідку близько інфраструктурних об'єктів обласного центру.

Після вдалих дій служби безпеки, агентку затримали вдома. Обвинуваченій загрожує довічне ув'язнення за ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, суд в Одесі виніс вирок за державну зраду, чоловіку який надав російським окупантам інформацію про конспіративні бази Сил спеціальних операцій Збройних сил України під час окупації Херсона. Підозрюваний був визнаний винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та засуджений до 15 років позбавлення волі, а також конфіскації майна.


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/7845


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися