В Одесі засуджено зрадника, який передав інформацію росіянам під час окупації Херсона

Зрадник передав російським спецслужбам особисті дані членів групи Сил спеціальних операцій ЗСУ

Суд в Одесі виніс вирок за державну зраду, чоловіку який надав російським окупантам інформацію про конспіративні бази Сил спеціальних операцій Збройних сил України під час окупації Херсона. Підозрюваний був визнаний винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та засуджений до 15 років позбавлення волі, а також конфіскації майна.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

У суді прокурори представили докази того, що після захоплення Херсона ворогом, засуджений приєднався до оперативно-бойової групи Сил спеціальних операцій Збройних сил України через знайому волонтерку. Засуджений був залучений до виконання оперативних завдань на південному фронті. Проте він зрадив свою країну та приєднався до російських окупантів, передаючи їм адреси конспіративних квартир та особисті дані членів групи Сил спеціальних операцій, які діяли на тимчасово окупованій території. 

Також він розкрив місця розташування сховища зі зброєю та боєприпасами. Отримана інформація була використана окупантами для захоплення у полон декількох українських військовослужбовців та їхніх родин.

Зрадник також розкрив інформацію про волонтерку, яка підтримувала українських захисників і була утримувана окупантами у полоні. Він був затриманий під час стабілізаційних заходів у визволеному Херсоні та перебував під вартою до вироку суду.

Нагадаємо, в Одесі було винесено вирок агентові Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ), який здійснював шпигунську діяльність та намагався підготувати місто до можливої окупації. Прокурори Одеської обласної прокуратури довели його вину в суді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися