Зрадив Україну за 40 тисяч гривень: в Одесі засудили агента ФСБ РФ

В Одесі засудили російського агента за державну зраду та шпигунство

В Одесі було винесено вирок агентові Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ), який здійснював шпигунську діяльність та намагався підготувати місто до можливої окупації. Прокурори Одеської обласної прокуратури довели його вину в суді.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Агент збирав дані щодо розташування та кількості засобів протиповітряної оборони ЗСУ на території одного з районів Одеси, а також інформацію про особовий склад і техніку, яка охороняла ці об'єкти.

За завданнями російських кураторів, агент також відстежував постачання військової техніки на передову, фіксував розташування військових частин та позицій протиповітряної оборони. Для забезпечення безпечного зв'язку із ФСБ РФ, він використовував анонімний телеграм-канал та Google Maps для передачі координат військових об'єктів.

За свої “послуги” він отримав 1100 дол. США винагороди. З метою конспірації та не привертання уваги до агента, кошти надходили невеликими частинами до різних банківських установ (пунктів отримання грошових переказів) на території Одеси, – йдеться в повідомленні. 

Яке покарання чекає на зрадника 

Чоловік був звинувачений у державній зраді відповідно до частини 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Його було засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

picture

Більше про зрадників

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) викрила та затримала російського агента, який працював над підготовкою ракетного обстрілу Києва. Під час спецоперації на Київщині, був заарештований чоловік, що здійснював шпигунську діяльність на користь РФ.

Також ми писали, що в Одесі затримали місцевого жителя якого підозрюють у державній зраді та розвідувально-підривній діяльності на користь Росії. Він передавав ворогу координати українських військ та інформацію про системи протиповітряної оборони в місті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися