Зливав ворогу дані про системи ППО в Одесі: правоохоронці затримали зрадника

Одесит “спілкувався” зі своїм куратором з російських спецслужб через Telegram

В Одесі затримали місцевого жителя якого підозрюють у державній зраді та розвідувально-підривній діяльності на користь Росії. Він передавав ворогу координати українських військ та інформацію про системи протиповітряної оборони в місті.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Підозрюваний займався шпигунством та збирав докладні дані про розташування військових частин, особовий склад і техніку Збройних Сил України та Національної Гвардії України на Одещині. Крім того, він надавав ворожій стороні інформацію про системи протиповітряної оборони міста.

Спецслужби виявили, що зловмисник використовував популярний месенджер Telegram для комунікації зі своїм куратором з російських спецслужб. Організаторам шпигунської діяльності надсилався конфіденційний контент про українські військові об'єкти та плани.

Під час обшуку у підозрюваного був вилучений мобільний телефон, що містив докази його листування з офіцерами генштабу збройних сил РФ. Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що до 15 років засудили зрадника, який працював на ФСБ, щоб отримати квартиру в Криму. Після початку повномасштабного вторгнення РФ зловмисник "зливав" агресору інформацію про тренування українських Військово-морських сил в акваторії Чорного моря.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися