23-річному мешканцю Одеси загрожує довічне ув’язнення за державну зраду

Чоловік з Одеси розвідував місця дислокації ЗСУ та систем ППО на Київщині

Служба безпеки України (СБУ) викрила та затримала російського агента, який працював над підготовкою ракетного обстрілу Києва. Під час спецоперації на Київщині, був заарештований чоловік, що здійснював шпигунську діяльність на користь РФ.

Про це повідомляє СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисник це 23-річний мешканець Одеси. Він виконував завдання російського ГРУ. Його діяльність полягала у розвідуванні та фіксації геолокацій підрозділів української армії на території Київської області.

Зокрема, агент зосереджувався на виявленні ремонтних баз Збройних Сил України, де здійснюється технічне обслуговування та відновлення української військової техніки. Крім цього, він надавав окупантам інформацію про електропідстанції в Києві, намагаючись виявити можливі місця бойового чергування української ППО.

Правоохоронцям вдалося затримати зловмисника під час збору відеодоказів на військовій базі ЗСУ. Виявилося, що він намагався встановити GPS-координати бази на карті, а також передавав розвідувальну інформацію через анонімні облікові записи у месенджерах. Під час обшуку виявлено ноутбук та смартфон з розшифрованими даними, що підтверджують його зрадницьку діяльність.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник під вартою, йому  загрожує довічне ув’язнення, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі затримали місцевого жителя якого підозрюють у державній зраді та розвідувально-підривній діяльності на користь Росії. Він передавав ворогу координати українських військ та інформацію про системи протиповітряної оборони в місті.


Джерело: https://t.me/SBUkr/9333


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися