В Одесі чоловік опинився на лаві підсудних через небезпечну знахідку

Одеситові загрожує від трьох до семи років ув'язнення

В Одесі місцевого жителя притягнули до відповідальності за незаконне зберігання бойового припасу. У травні цього року 34-річний одесит знайшов ручну осколкову гранату в Пересипському районі. Замість того, щоб повідомити про знахідку правоохоронців, чоловік вирішив залишити її собі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Як стало відомо поліції, чоловік відніс гранату до свого тимчасового житла — будівельного вагончика на Хаджибейській дорозі. Через кілька днів він вирішив очистити боєприпас від бруду, проте випадково активував його. Переляканий, він випустив гранату з рук, і вона вибухнула.

Неподалік від місця інциденту працівники підприємства, які почули вибух, викликали "швидку допомогу". Постраждалого доставили до лікарні з пораненням черевної порожнини. Завдяки оперативному втручанню медиків, його стан стабілізували.

Поліція, яка прибула на місце події, разом з фахівцями вибухотехнічної служби вилучила залишки гранати. Експерти визначили, що це була ручна осколкова граната іноземного виробництва, виготовлена промисловим способом для ураження живої сили, яка класифікується як бойовий припас.

За наявності достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойового припасу без передбаченого законом дозволу. За цей злочин чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років, – повідомила  старша слідча відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Олена Сарсакова.

Зазначимо, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особи, які добровільно здають органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, не підлягають кримінальній відповідальності.

Нагадаємо, поліція викрила 22-річного жителя Ізмаїла, який торгував бойовими припасами. Молодика затримали після продажу двох гранат. За це йому загрожує до семи років ув’язнення.

Читайте також