Житель Одеського району намагався організувати нелегальний виїзд для ухилянтів

Організатор схеми дав хабар прикордонниці

У ході розслідування правоохоронці затримали 25-річного жителя села Нерубайське Одеського району за спробу організації незаконного перетину кордону для трьох молодиків з Одеси та Києва. Чоловік запропонував прикордонниці 2500 доларів за безперешкодний виїзд своїх знайомих за кордон, з обіцянкою додаткової виплати тієї ж суми після успішного перетину. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.  

Відомо, що організатор, який вирішив заробити на бажанні своїх знайомих уникнути військової служби, пообіцяв згодом передати прикордонниці ще 2500 доларів за успішне виконання їхнього плану. Однак, прикордонниця негайно повідомила своєму керівництву про отриману пропозицію, що дало змогу правоохоронцям зафіксувати протиправні дії.

Після передачі частини обіцяних грошей, зловмисника було затримано співробітниками Білгород-Дністровського районного відділу поліції за підтримки Управління внутрішньої безпеки Держприкордонслужби та Служби безпеки України в Одеській області. В результаті, гроші, які було передано прикордонниці, вилучили, а сам організатор був затриманий згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

В рамках цієї злочинної схеми, "переправник" розраховував отримати від 1000 до 8000 доларів від кожного з трьох ухилянтів за організацію їхнього нелегального виїзду за кордон.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів: надання хабаря службовій особі за вчинення службових дій в інтересах третьої особи (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України) та організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Згідно з чинним законодавством, йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади протягом трьох років.

Суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень.

Схеми перетину кордону

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Читайте також