"Подружжя-шпигуни" з Росії збирали військові розвіддані в Одесі

Агентам загрожує до 15 років позбавлення волі


Прокурори заявили про направлення до суду обвинувального акту стосовно подружжя з Росії яке мешкало в Одесі за фактом шпигунства. За даними слідства, обвинувачені збирали розвіддані про місця дислокації зенітно-ракетних підрозділів, ракетного озброєння та розташування ангарів для зберігання військової техніки.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури


Подружжя переїхало до Одеси у 2018 році за вказівкою спецслужб РФ. Після легалізації свого перебування вони перейшли у "режим очікування" та проводили розвідувальну діяльність, вивчали суспільно-політичні обставини в Південному регіоні та налагоджували товариські відносини з мешканцями Одеси.


Для передачі закритих відомостей колишній кадровий військовий з РФ та його дружина використовували анонімний телеграм-канал. Шпигунів затримали безпосередньо під час виконання завдання російських кураторів, тому правоохоронці запобігли витоку даних, що становлять державну таємницю.


Яке покарання чекає на шпигунів 


Подружжю було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114 Кримінального Кодексу України які караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Наразі обвинувачені перебувають під вартою без альтернативи внесення застави.


Також “Коментарі” писали, що колишньому співробітнику полку особливого призначення "Беркут" повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він перейшов на бік ворога, коли Росія окупувала Крим у 2014 році, та став членом одного з незаконних збройних формувань.

Читайте також