Актуально

Російська агентурна мережа в Одеській області: колишньому “беркутівцю” повідомили про підозру

Російська агентурна мережа в Одеській області

Колишньому співробітнику полку особливого призначення "Беркут" повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він перейшов на бік ворога, коли Росія окупувала Крим у 2014 році, та став членом одного з незаконних збройних формувань.


Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України


З початку повномасштабної війни Росії проти України звинувачений організував агентурну мережу в Одеській,  Донецькій, Луганській, Миколаївській та Запорізькій областях з метою збору розвідувальної  інформації для антидержавної діяльності. До мережі залучались жителі регіонів, де проходять бойові дії. Вони надавали відомості про місця зосередження військової техніки та особового складу ЗСУ. Ця інформація надалі передавалася представникам спецслужб та збройних сил РФ для наведення артилерійських, ракетних ударів та іншого ураження позицій українських військових.


Яке покарання чекає на “зрадника”


Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.


Також “Коментарі” писали, що було викрито агента російських спецслужб, який працював на Одещині. За даними СБУ, зловмисником виявився військовослужбовець Військово-морських сил ЗСУ, який був завербований ворогом після початку російської агресії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися