Затримання російського агента на Одещині: деталі операції СБУ

Зраднику “світить” довічне ув’язнення

Викрито агента російських спецслужб, який працював на Одещині. За даними СБУ, зловмисником виявився військовослужбовець Військово-морських сил ЗСУ, який був завербований ворогом після початку російської агресії.


Про це повідомляє Служба безпеки України


Що відомо про зловмисника


Псевдонім агента - "Кримчанин". За вказівкою російської спецслужби він збирав інформацію про оборону Одеської області, фіксуючи місця дислокації штабів, бойової техніки та складів з ракетно-артилерійським озброєнням однієї з військових частин регіону, а також намагався виявити позиції реактивної артилерійської системи HIMARS.


Затримання “Кримчанина”


Співробітники СБУ затримали агента, коли той виконував розвідувальне завдання. Фігурант часто змінював сім-картки на своєму мобільному телефоні, щоб приховати свої дії. Однак, за допомогою анонімного месенджера він передавав отриману інформацію російському "куратору" у вигляді позначок на електронних картах.



Яке покарання чекає на зрадника


На підставі зібраних доказів затриманому оголошено підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Санкції цієї статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.Обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою. Розслідування для встановлення всіх обставин злочину триває.


Раніше “Коментарі” писали, що мешканця Одеси чекає в'язниця за "злив" даних про обороноздатність регіону. Крім того, чоловік допомагав окупантам наводити ракети по території області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися