Допомагав наводити ракети по регіону: в Одесі судитимуть зрадника

Чоловік також збирав у соцмережах інформацію про волонтерів та громадських діячів

Мешканця Одеси чекає в'язниця за "злив" даних про обороноздатність регіону. Крім того, чоловік допомагав окупантам наводити ракети по території області.

Про це повідомляє Одеська Обласна Прокуратура.

Слідством встановило, що після початку повномасштабного вторгнення, підтримуючи окупаційну політику, зрадник налагодив контакт з військовослужбовцем РФ, який знаходився на тимчасово окупованій території України. Від нього чоловік отримував завдання. Інформатор розвідував в Одесі і області чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні укріплення, їх маскування, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ.

Збирав дані про патріотів 

Чоловік також збирав у соцмережах та телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситів, які займають і транслюють суспільству активну проукраїнську позицію. Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їх знищення та вчинення щодо них інших злочинів.

Крім того, колаборант передавав білоруській журналістці дані про підготовку підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України до оборони Одещини. Передану інформацію надалі ворог використовував для завдання ракетних ударів по регіону. 

Під час затримання у чоловіка знайшли мобільний телефон, який використовувався у завданнях та вогнепальну зброю з боєприпасами. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що СБУ затримала в Одесі двох ворожих інформаторів, які розвідували позиції української ППО. Вони збирали інформацію про місця розташування підрозділів Сил оборони й стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури на території регіону.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися