В Одесі затримали двох інформаторів, які розвідували позиції української ППО

Отримані відомості росіяни планували використати для підготовки ракетних ударів

СБУ затримала в Одесі двох ворожих інформаторів, які розвідували позиції української ППО. Вони збирали інформацію про місця розташування підрозділів Сил оборони й стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури на території регіону.

Про це повідомила пресслужба СБУ. 

За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, серед яких – працівник комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси". Насамперед їх цікавила інформація про переміщення колон з військовою технікою, а також позиції систем протиповітряної оборони ЗСУ.

picture

Збирали дані для підготовки ударів

Отримані відомості ворог планував використати для підготовки повітряних ударів по обласному центру. Втім контррозвідники СБУ викрили обох зрадників, поетапно задокументували злочини й затримали їх на спробі передачі розвідувальних даних агресору.

Слідство встановило, що російська спецслужба дистанційно залучила їх до негласної співпраці проти України. У поле зору ворога вони потрапили через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлювали серед оточуючих.

Для комунікації з агресором чоловіки використовували месенджери, а передавали дані у вигляді фото та відеофайлів з описом прилеглої місцевості.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру. Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" писали, що СБУ затримала в Одесі  російського агента, який збирав дані про нові підрозділи Сил оборони. Ним виявився колишній правоохоронець, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник ФСБ.



Джерело: https://t.me/SBUkr/7613


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися