Збирав дані для ворога: СБУ затримала в Одесі російського агента

Він хотів зайняти високу посаду в Одесі у разі її захоплення

СБУ затримала в Одесі  російського агента, який збирав дані про нові підрозділи Сил оборони. Ним виявився колишній правоохоронець, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник ФСБ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зрадник збирав відомості про місця базування підрозділів Збройних Сил України й Держприкордонслужби в Одеській та Миколаївській областях. У "зоні особливої уваги" ворога була інформація про новостворений добровольчий батальйон ЗСУ під назвою "Чорноморська січ".

Намагався приєднатися до українських військових

Для збору розвідданих російський агент записався на співбесіду до керівництва добробату начебто для вступу до лав підрозділу. Під прикриттям цієї легенди він приховано фотографував місця дислокації військового формування та вивчав психотип командира аби спробувати його завербувати.

За даними слідства, зрадник з власної ініціативи вийшов на російську спецслужбу і запропонував свою допомогу у війні проти України. Для цього надав агресору письмове зобов’язання про негласну співпрацю на користь РФ.

Одночасно він написав заяву на ім’я міністра МВС РФ, в якій просить розглянути його кандидатуру на керівну посаду в "управлінні економічної безпеки та протидії корупції в Одеській області", у разі захоплення регіону.

jthCX9tp-g7ajp-hazxMqUbGM.jpgКрім того, СБУ встановила, що після ракетних ударів по обласному центру російський агент виходив на місцевість для фіксації наслідків та коригування повторних повітряних атак. Під час обшуку у нього знайшли мобільний телефон із доказами комунікації з агресором. Суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, як в Одеській області затримали  мешканця Херсона за колабораційну діяльність. Експрацівник колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою.



Джерело: https://t.me/SBUkr/7601


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися