Переймався за товаришів: одеські поліцейські виявили, хто "мінував" будівлі в місті

Такі "жарти" караються позбавленням волі

Аноніма, який повідомив про загрозу вибуху в одному із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, правоохоронці затримали. Тепер жартівнику загрожує позбавлення волі. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Про замінування будівлі, що знаходиться в Одесі, повідомив 29-річний житель села Великий Дальник. Проте працівники спеціальних служб спростували інформацію, оскільки жодних пристроїв під час перевірки об’єкта не виявили. 

Правоохоронці розпочали пошуки правопорушника і того ж дня затримали його. Чоловік пояснив: повідомив про замінування будівлі, бо був вкрай схвильований тим, що його товаришів запросили до військкомату.

У якості речового доказу правоохоронці вилучили у фігуранта мобільний телефон, за допомогою якого він надав неправдиву інформацію. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Йдеться про надання завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - йдеться в повідомленні. 

Такі дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. Поліцейські помістили чоловіка до ізолятора тимчасового тримання і нині клопочуть щодо обрання відносно нього запобіжного заходу. 

"Коментарі" раніше писали, що співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР)  у співпраці з керівництвом Державної податкової служби виявили масштабну схему продажу нелегальних цигарок, що діяла по всій території України. Вони з'ясували, що до злочинних дій причетні керівники податкової обласного рівня, які прикривали незаконний бізнес.


Читайте також