Працівника Укрзалізниці засудили за крадіжку зерна з вагонів на Одещині

Чоловік повністю визнав провину

Працівник "Укрзалізниці" отримав вирок за крадіжку зерна зі станції Ізмаїла. . Свою поведінку він пояснив тим, що бажав надати матеріальну допомогу своїм батькам. 

Про це свідчать матеріали Єдиного судового реєстру.

Чоловік отримав від знайомого дзвінок з пропозицією здійснити крадіжку зерна з вагонів потяга, що знаходився в районі другого погрузрайону станції Новий Порт.  Того ж дня спільники, залучивши до справи ще двох людей, один з яких мав транспортний засіб, приблизно прибули на місце розташування вагона. Переконавшись у відсутності охоронців, за допомогою інструментів, які вони заздалегідь приготували та привезли з собою. "Бізнесмени" відчинили люк та стали набирати пшеницю у полімерні мішки. Поки їх ніхто не бачив, крадії встигли наповнити та завантажити в автобус 16 таких мішків загальною вагою приблизно 880 кілограмів. Після цього їх помітив менеджер підприємства.

Суд відніс повне визнання своєї провини обвинуваченим, щире розкаяння в скоєнні злочину, сприяння розкриттю злочинів та відшкодування шкоди. Враховуючи усі обставини справи, суд становив, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливо без ізоляції від суспільства.

Від відбування покарання у вигляді позбавлення волі строком на п`ять років обвинуваченого було звільнено з випробувальним строком на один рік та шість місяців.

Речові докази у вигляді полімерного тенту чорного кольору, алюмінієвого відра, 147 порожніх та 16 мішків повних мішків мають бути повернуті власнику – ТОВ СП "НІБУЛОН". Матеріальну шкоду, завдану підприємству, суд оцінив у 7392 гривень.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що СБУ ліквідувала корупційну схему, пов’язану із "зерновою угодою" у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з представників компаній, які експортують українську агропродукцію у межах угоди.


Читайте також