Наживалися на "зерновій угоді": на Одещині затримали посадовців

За хабарі вони "гарантували" безперешкодну діяльність

СБУ ліквідувала корупційну схему, пов’язану із "зерновою угодою" у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з представників компаній, які експортують українську агропродукцію у межах угоди.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

За хабарі вони "гарантували" зернотрейдерам безперешкодне отримання фітосанітарних сертифікатів відповідності їхньої продукції. За відмову сплачувати "данину" посадовці погрожували максимально затягувати бюрократичні процедури.

Співробітники СБУ поетапно задокументували два епізоди отримання майже 400 тис. гривень посередником, якого посадовці залучили для передачі хабарів. За кожну тонну експортованої продукції посадовці вимагали "данину" у розмірі 40 американських центів. 

picture

Спецслужба задокументувала передачу посереднику чергового "завдатку". Наразі йому повідомлено про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Ізмаїлі правоохоронці відправили на лаву підсудних двох чоловіків, яких "на гарячому" піймали під час крадіжки пшениці з місцевого підприємства. Їх  викрили на одній із залізничних станцій, де відбувалося завантаження зерна у вагони. Вони встигли набрати 16 мішків збіжжя і повантажити у свій мікроавтобус.



Джерело: https://t.me/SBUkr/7700


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися