Хабарі за дозволи на торгівлю: ДБР викрило двох правоохоронців з Одещини

Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі

Співробітниками Державного бюро розслідувань (ДБР) на Одещині завершене досудове розслідування, щодо двох правоохоронців. Згідно з зібраними доказами встановлено, що ці посадовці вимагали "плату" з підприємців в обмін на отримання дозволів на торгівлю продуктами.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронці, які мали захищати громадян під час війни, використали свої посадові положення для особистої фінансової вигоди, встановивши систему хабарництва за дозволами на торгівлю продуктами на території Чорноморського району. 


За цією схемою, вони збирали гроші з підприємців, які здійснювали продажі на ринку та в магазинах. Комерсантам доводилося сплачувати щоденні суми, починаючи від 300 гривень за торгівлю з однієї точки на ринку, а також щомісячні платежі до 150 доларів США за можливість вести бізнес у магазинах. У разі неплатежів, правоохоронці погрожували перешкоджати бізнесу, складаючи адміністративні протоколи та інші санкції. 


За один місяць роботи цією незаконною схемою, правоохоронці "зібрали" щонайменше 200 тисяч гривень. Зважаючи на вагомість злочину, обвинуваченим загрожує висока міра покарання — до 10 років позбавлення волі, яка відповідає санкції, передбаченої ч. 3 ст. 368 КК України. 

Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) розкрила корупційну схему, що функціонувала на Одеській митниці, виявивши причетність начальника підрозділу митного посту до незаконних дій. Посадовець, займаючи відповідальну посаду, вимагав хабарі від місцевих бізнесменів, які здійснювали імпорт товарів до України.

Читайте також